Om oss

Taxchéris kennel är en kennel i liten skala som startade 2008.
För närvarande har vi haft två kullar – en 2008 och en 2011.


Själv har jag haft tax sedan jag var 18 år, med ett avbrott på 10 år, då vi dels bodde utomlands och dels hade små barn.

Min första tax hette Trixie och var från Träskviddens kennel på Gotland, en strävhårig normalstor tax med stor personlighet och som blev 11 år.

Min andra strävhårstax var en ”tjuvparning” från Stockholm och hette Cissi och hon blev 15 år.

Min tredje tax, Dixie, är en strävhårstax från Klockarbol’s Kennel i Uppland.  Dixie är nu snart 10 år och har gett mig otroligt mycket under åren. Dixie är en mycket ivrig och duktig spårhund och viltspårschampion sedan länge och var nu senast i somras 2011 med i Svenska Taxklubbens SM i viltspår i Laxå.

Min fjärde tax, en långhårig normalstor, adopterade mig för snart åtta år sedan, och det är något jag aldrig ångrat. Klockarbol´sQlarion, även kallad ”Våfflan” är en stor personlighet med mycket integritet, men framförallt mycket social och trevlig och en fantastisk spårhund. ”Våfflan” är också sedan länge både utställnings- och viltspårschampion och en av få långhårstaxar som är av Jägarförbundet godkänt eftersöksekipage på klövvilt tillsammans med sin matte! Även ”Våfflan” har deltagit i SM i viltspår, 2010 i Charlottenberg, och blev i år klubbmästare  i viltspår i Östsvenska Taxklubben. ”Våfflan” har haft två kullar, en 2008 och en 2011.

Min femte tax, TaxchérisAvantage, även kallad ”Vanten”, är en tik som jag behöll efter ”Våfflan” 2008. Även ”Vanten” är en mycket duktig spårhund och viltspårschampion sedan länge och var uttagen som reserv vid SM i viltspår 2010.

Min sjätte tax, TaxchérisBelle, även kallad ”Fia”, är en av våra valpar från den kull som föddes i juli 2011. ”Fia” har hunnit prova på spår redan vid 9 veckors ålder och fortsätter att imponera på matte och hoppas på att klara sitt anlagsprov vid de ordinarie spårproven i Östsvenska Taxklubben i slutet av april.
 

Baltsar Spårar.

Som man kanske kan förstå av vad jag berättat om oss, så är jag väldigt intresserade av viltspår och att arbeta med taxen i skogen.
Jag har gått ett flertal kurser i eftersök, så även avancerat eftersök, och är sedan 2010 auktoriserad viltspårdomare.
Mer info kommer inom kort.